vrijdag 17 juli 2009

28 bedrijven 9 maanden tijd 28 bedrijven bezocht om ze te enthousiasmeren over het Wajong verhaal.Gekeken in de keuken van een reïntegratiebedrijf. Ontelbare mensen gesproken op diverse bijeenkomsten. Overheid, semi-overheid, belangenorganisaties etc.Een wajong-verhaal waar ik rotsvast in geloof. En waarin ik ook heb gemerkt dat werkgevers erin geloven.Steeds vaker bekruipt mij het gevoel, waarom lukt het dan onvoldoende? Financiële voordelen: kloppen Risico’s: zijn afgedekt Budgetten: zijn beschikbaar Denk dat de oplossing dan ook tweeledig is:

Er moet een duidelijk scheidslijn komen tussen mensen die klaar zijn voor de arbeidsmarkt en gereïntegreerd kunnen worden en mensen die nog in een eerder stadium zitten. Nu komt het nog te vaak voor dat mensen in reïntegratietrajecten komen die helemaal niet “ready for action” zijn.

Op dit moment zeggen we tegen werkgevers dit is het verhaal en daar moet u zijn. Mijn beleving is dat je werkgevers niet alleen de uitgang uit het doolhof moet wijzen maar ze daadwerkelijk bij de hand moet pakken en samen optrekken om te uitgang (wajongeren in dienst) te bereiken.

vrijdag 3 juli 2009

Die crisis he..

Vandaag maakte ik weer eens kennis met de reïntegratiebranche..
Zelf ben ik bezig met mijn 3e IRO…en dat levert nog helemaal niets op.
Tsja, de economische crisis he…

Kon zelf alleen maar redelijk besmuikt hierom lachen. In mijn optiek biedt deze tijd juist de kans om zoveel mogelijk Wajongeren aan de slag te helpen..
Veelal jonge mensen, met een dosis motivatie en 0 risico….

Gelukkig zijn er ook nog clubs die e.e.a. wel door hebben:

http://www.rtvoost.nl/nieuws/?nid=98789
http://www.rtvoost.nl/nieuws/?nid=98781

donderdag 2 juli 2009

Onderweg

Afgelopen dinsdag de feestelijke kick-off beleefd van het 100wajongeren project.
Denk dat we met deze insteek, via de bonden en CAO onderhandelingen daadwerkelijk een vuist kunnen maken.
Op de bijeenkomst heerste een goede vibe.
Er zijn zelfs al concrete banen toegezegt.
Dus vanuit die 100 wajongeren voor het einde van het jaar, hebben we nu nog ongeveer 88 toezeggingen nodig.
Kijk, dat gaat de goede kant op..

Het goede van dit project is (en nu ben ik natuurlijk wel even mezelf indirect complimenten aan het geven) is dat het door mensen gebeurt die maar 1 drive hebben: zoveel mogelijk mensen aan het werk helpen.