vrijdag 17 juli 2009

28 bedrijven 9 maanden tijd 28 bedrijven bezocht om ze te enthousiasmeren over het Wajong verhaal.Gekeken in de keuken van een reïntegratiebedrijf. Ontelbare mensen gesproken op diverse bijeenkomsten. Overheid, semi-overheid, belangenorganisaties etc.Een wajong-verhaal waar ik rotsvast in geloof. En waarin ik ook heb gemerkt dat werkgevers erin geloven.Steeds vaker bekruipt mij het gevoel, waarom lukt het dan onvoldoende? Financiële voordelen: kloppen Risico’s: zijn afgedekt Budgetten: zijn beschikbaar Denk dat de oplossing dan ook tweeledig is:

Er moet een duidelijk scheidslijn komen tussen mensen die klaar zijn voor de arbeidsmarkt en gereïntegreerd kunnen worden en mensen die nog in een eerder stadium zitten. Nu komt het nog te vaak voor dat mensen in reïntegratietrajecten komen die helemaal niet “ready for action” zijn.

Op dit moment zeggen we tegen werkgevers dit is het verhaal en daar moet u zijn. Mijn beleving is dat je werkgevers niet alleen de uitgang uit het doolhof moet wijzen maar ze daadwerkelijk bij de hand moet pakken en samen optrekken om te uitgang (wajongeren in dienst) te bereiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten